Hem_old

Åfors teaterprojekt

"I skenet från en glasugn"


Idén till projektet föddes vid ett lunchbord under ett re­presentatskapsårsmöte med Industrifacket avdelning sju i Kalmar län. Susanne Gustavsson, fackligt aktiv i Åfors fackklubb, var arg och frustrerad över att Åfors Glasbruk tillsammans med de andra bruken i Orrefors-Kosta/Boda var till salu ännu en gång. Just då hade ingen ny köpare visat sig intresserad. Ingen ville äga de anrika glasbru­ken. Ingen vågade satsa på glasindustrin. Glasbruken med all personal var i gungning. Susannes bordsgranne Roland Jansson, känd Göteborgsprofil med många skåde­spelarår och skrivna manus i bagaget sa: Detta kan man göra teater av.


Så var bollen i rullning. Det bestämdes att Roland Jansson skulle komma till Åfors för att vidareutveckla teatertanken. Innan han hann komma såldes glasbruket vidare till de svenska ägarna ”New wave group” och oron på glasbruket hade tonats ner.


Mer information finns under fliken "Tidigare evenemang"

"En drömresa till Åfors"


Planerar man att åka på shoppingresa till glasriket och till Kosta Outlet ska man kanske inte anlita resebolaget Far & Flyg.


Det gjorde dock ett gäng shoppingglada resenärer på fredagen, men på grund av dåligt förberedd reseledare hamnade gänget i Åfors istället.


Som om inte det skulle vara besvärligt nog blev de också strandsatta i Åfors hela natten på grund av ett snöoväder. Trots detta slutade gängets bussresa ändå lyckligt tack vara skådespelarna och musikerna i Åforsteatern.


Mer information finns under fliken "Tidigare evenemang"

"Glasjesus"


En komisk tragedi om Glasriket av Gertrud Larsson.

Sommarteatern Glasjesus spelades i tält i Åfors 14/6-28/6 och Hovmantorp 9/8-23/8 2014 i ett samarbete mellan proffs och amatörer bl.a. från Åforsteatern.


Det rådde stor nöd i Glasriket. Allt såg hopplöst ut. Men så kom han, räddaren som med sitt säljevangelium ville frälsa hela riket. Folket jublade, glasarbetarna arbetade hårdare än någonsin och formgivarna designade tomtar på löpande band. Kommunalrådet tryckte honom mot sin barm och gav sin välsignelse åt out-lets, glashotell och en julmarknad med två miljoner juleljus. En dag kom en minister till Glasriket, Glasjesus föll pladask och snart stundade ett ståtligt bröllop.


Mer information finns under fliken "Tidigare evenemang"