En drömresa till Åfors

"En drömresa till Åfors"

"En drömresa till Åfors"


Planerar man att åka på shoppingresa till glasriket och till Kosta Outlet ska man kanske inte anlita resebolaget Far & Flyg.


Det gjorde dock ett gäng shoppingglada resenärer på fredagen, men på grund av dåligt förberedd reseledare hamnade gänget i Åfors istället.


Som om inte det skulle vara besvärligt nog blev de också strandsatta i Åfors hela natten på grund av ett snöoväder. Trots detta slutade gängets bussresa ändå lyckligt tack vara skådespelarna och musikerna i Åforsteatern.


"Drömresan till Åfors" heter årets uppsättning där de elva skådespelarna gjorde en resa som smakade både surt och sött.


Funnit drömmen 

Lite surt var det för damen som trodde att hon funnit sin drömman genom en kontaktannons. Däremot blev det lite sött när när festprissen som egentligen skulle till Costa Rica hamnade i glasrikets Kosta där de rika kan handla....


Men hade han varit nykter hade han säkert långt tidigare förstått att det hela var en shoppingtur som trots alla motgångar ändå slutade lyckligt.


Det blev en djupsinnig teaterföreställning som gav en och annan tankeställare och många skratt under kvällen som både började och slutade med musik och sång av teaterhusbandet som under kvällen visade att det ska vara sång, ståbas, piano, gitarr och blockflöjt som ska vara instrumenten i en föreställning av Åfors teatersällskaps kaliber.


Med på noterna

Det blev en hel del förväxlingar och skämt där publiken var med på noterna genom den dryga timmen långa föreställningen inför en fullsatt salong.


Mer avslöjas inte eftersom återstår fem minst lika härliga föreställningar som vid premiären på fredagskvällen i den lilla glasbruksorten Åfors.


Pjäsen "En drömresa till Åfors" är ett resultat av många timmars studiecirkelarbete.


- Tillsammans har vi tänkt och funderat - skrattat och diskuterat - skrivit ner och kasserat - för att till slut med gemensamma krafter komma fram till ett färdigt manus, berättar ensemblen.


-Sedan var det dags för repetitionerna, en mödosam men rolig väg präglad av en gemensam kreativitet där alla bidragit med tankar och lösningar. Det har bitvis varit slitsamt men framför allt har arbetet präglats av glädje och en gemensam vilja. Skratt, diskussioner, vilda idéer, sångövningar, danssteg, fokusering och trötthet har blandats i lagom proportioner och slutligen lett fram till det resultat som vi nu kan presentera.


- Vi är stolta och glada, därför att det vi åstadkommit visar vad vi människor kan skapa genom samarbete och gemensam vilja. Tillsammans kan vi drömma och få drömmar att gå i uppfyllelse.


FAKTA/En drömresa till Åfors


Regi: Av och med Åforsteatern

På scen: Adrian Gustafsson, Anders Andersson, Conny Dahlman, Eva Kraemer-Karlsson, Jan Karlsson, Jensy Elvung, Lena Petersson, Margaretha Eriksson, Maria Otterlin-Karlsson, Mariana Lundgren och Paula Engman

Musik: Gitte Lind, Max Lind, Bodil Andersson Benediktsson och Willi Österberg

Sufflös: Anni Ravn

Ljus: Thomas Svensson och Ahmed Tawfeek

Ljud: Magnus Svensson

Sömmerska: Silva Martinsson

Byggare: Karl-Gustav Zenkert, Ingemar Johansson, WilliamBlomkvist och Anton Koch

Texter: Åforsteatern

Av längtan till dig - Åsa Jinder

Dikter: Conny Dahlman

Vingen - Kent Andersson


Källa: Östra Småland 2011-03-28 av Anna Börje